Skoda Superb schets

Skoda plaagt gewoon nog even door met de nieuwe Superb. Dit keer krijgen we een deel van de achterkant te zien en benadrukt het merk opnieuw dat het model meer dan ooit het absolute vlaggenschip uit het assortiment is.

Skoda zet hoog in met de nieuwe Superb. Het merk zegt dat het nieuwe model ‘op het hoogste niveau van de middenklasse’ opereert. Het woord ‘premium’ lezen we nog net niet, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat zustermerken Audi en Volkswagen die rol vervullen in het middensegment.  

Het ontwerp van de nieuwe Superb is afgeleid van dat van de VisionC concept car, die Skoda begin dit jaar onthulde. Het design moet volgens Skoda expressief, elegant, dynamisch, discreet en modern zijn. Skoda belooft ook betere proporties dan bij het huidige model. In het interieur wordt het ontwerp van de buitenkant deels verder vertaald.

Skoda onthult de nieuwe Superb in februari, gevolgd door een publieksdebuut op de autosalon van Genève in maart. Halverwege 2015 verschijnt de auto in de showroom. De Combi volgt iets later.