Subaru teaser Tokio 2015

In Tokio vinden de voorbereidingen plaats voor de tweejaarlijkse autoshow. Subaru brengt drie nieuwe conceptcars mee. Vooral de Levorg S Concept 'tuned by STI' is veelbelovend. 

Onder de tien showauto's die Subaru in januari meeneemt naar de Tokyo Auto Salon bevinden zich drie nieuwe conceptcars. Twee daarvan zijn variaties op de reguliere modellen. Nummer 1 is de Legacy B4 Blitzen Concept, die inspiratie put uit de Legacy Blitzen-serie die tussen 2000 en 2003 verscheen. De serie werd toen uitgebracht in samenwerking met Porsche, maar dit keer kan Subaru het alleen af.

De Subaru Legacy B4 Blitzen is gespoten in de bekende Premium Red-lak. Het brede en lage silhouet, de speciale wielen en achterspoiler verwijzen volgens het merk naar de prestaties waartoe deze Legacy in staat is - zonder aan te geven of deze afwijken van de gewone Legacy. Naast beige leder wordt het interieur voorzien van pianozwarte elementen met rode afwerkingslijntjes.

De tweede nieuwe conceptcar is de Subaru XV Sport Concept. Bij deze 'casual & sporty' uitvoering van de XV kiest Subaru voor het kleurenschema geel-zwart. Aan de buitenzijde worden de Sunrise Yellow-lakkleur en geelgestreepte spoilers afgewisseld met een zwarte grille en dezelfde tint wielen. Het interieur heeft als basiskleur zwart en wordt opgevrolijkt door gele stiksels.

Levorg S: tuned by STI

Conceptcar nummer 3 is een variatie op de nog in ontwikkeling zijnde Subaru Levorg. De Levorg S Concept gaat verder waar het merk een jaar geleden begonnen is. Voor deze gelegenheid is de aanstaande Levorg Sports Tourer opgevoerd en aangekleed door huistuner STI. Die nam in- en uitlaten, de zestraps handbak en 2,0 liter boxer turbomotor onder handen, net als het chassis.

Dat klinkt veelbelovend en we hopen over 2 weken dan ook meer over het resultaat te horen. Dan vindt van 9 tot 11 januari 2015 de Tokyo Auto Salon plaats.