Teaser zelfrijdende concept car Mercedes-Benz

Mercedes-Benz start het nieuwe jaar met de onthulling van een nieuwe, zelfrijdende concept car volgende week. De auto debuteert op de CES elektronicabeurs in Las Vegas.

Mercedes-Benz presenteert in januari op de CES elektronicabeurs in Las Vegas een nieuw studiemodel. De gestroomlijnde auto moet laten zien hoe ver het merk is met de ontwikkeling van de zelfrijdende auto.

Het design van de auto is futuristisch en functioneel. De aerodynamica is zo gunstig mogelijk en de wielen zijn bijna op de hoeken van de auto geplaatst om de passagiers zoveel mogelijk ruimte te geven. Op het dak zit een bult met daarin een 360 graden-camera, die vereist is om de auto zelf te laten rijden. Mercedes-Benz geeft nog geen technische details vrij over de auto, maar de aandrijving van de auto is zo goed als zeker elektrisch.

Dat Mercedes-Benz bezig is met de ontwikkeling van een zelfrijdende auto is geen geheim. Het merk voert al praktijktests uit in Duitsland en de Verenigde Staten en past een deel van de techniek zelfs al toe op S-Klasse.