BMW Concept Active Tourer Outdoor

BMW gaat het aantal platformen terugbrengen naar twee. In toekomst zijn er nog maar twee platforms nodig om alle modellen van Mini en BMW op te bouwen.

BMW gaat het aantal platforms terugbrengen naar twee: een voorwielaangedreven bodemplaat en een met achterwielaandrijving. Beide platforms zijn zeer flexibel waardoor ze voor veel modellen geschikt zijn. Alle modellen vanaf de 3 Serie komen op hetzelfde, achterwielaangedreven onderstel te staan, zo heeft chef productplanning bij BMW, Herbert Diess, tegen Automotive News gezegd. Ook de meeste X-modellen krijgen dit platform.

Op het platform met voorwielaandrijving komen alle Mini-modellen te staan en de nieuwe compacte MPV die we tot nu alleen kennen als Concept Active Tourer. Officieel is dat de enige (en eerste) BMW met voorwielaandrijving, maar het is een publiek geheim dat de volgende generatie 1 Serie ook voorwielaandrijving krijgt.

Op het (compacte) voorwielaangedreven platform kunnen modellen met een lengte tot 4,60 meter gebouwd worden. Ter referentie: de huidige 3 Serie Sedan meet 4,62 meter. BMW plant diverse nieuwe compacte modellen. Toch blijft de focus op modellen met achterwielaandrijving liggen, ongeveer twee derde van alle modellen van BMW en Mini samen heeft achterwielaandrijving. Dat zijn allemaal BMW's, want de Mini’s komen op het compacte platform met voorwielaandrijving te staan.