BMW heeft de vernieuwde BMW X3 onthuld. De uiterlijke en technische wijzigingen zijn niet al te groot maar de SUV kan er wel weer even tegenaan.

BMW voorziet de X3 van een nieuw neusje en een nieuwe dieselmotor. Dat zijn in het kort de belangrijkste wijzigingen van de vernieuwde X3. De koplampen, grille en voorbumper zijn nieuw, net als de achterbumper en de spiegelbehuizingen. Om de X3 een meer chique uitstraling te geven heeft BMW het xLine-pakket samengesteld, met daarin diverse matzilverkleurige accenten.

In het interieur zijn er nieuwe chroomrandjes en een iets andere afwerking van de middenconsole te vinden. Ook nieuw is het touchpad, dat net zo werkt als op een laptop en waarmee je het beeldscherm kunt bedienen. Een elektrisch bedienbare achterklep, die zich laat openen door met je voet onder de achterbumper te bewegen, zagen we nog niet eerder op de X3.

Het motoraanbod blijft grotendeels hetzelfde, al heeft BMW wel het verbruik en de CO2-uitstoot hier en daar iets bijgeschaafd. Grootste nieuws is te vinden bij de X3 20d, die een nieuwe 2,0 liter dieselmotor heeft met 6 pk meer vermogen – waarmee het totaal nu 190 pk is. In combinatie met de achttraps automaat ligt het brandstofverbruik 7,1 procent lager dan bij de oude motor.

BMW zet de X3 ‘medio 2014’ in de showroom, prijzen worden later bekend gemaakt.