SsangYong komt opnieuw met een studiemodel dat vooruitblikt naar de komst van een compacte SUV. De XLV biedt plaats aan zeven personen.

Op de autosalon van Genève onthult SsangYong een nieuw studiemodel met de naam XLV. Die letters staan voor eXiting smart Lifestyle Vehicle. De XLV is, na diverse andere concept cars, opnieuw een voorbode van een compacte SUV van SsangYong. Maar de XLV is meer, het zogenaamde Nature Born 3 Motion-design van dit studiemodel blikt vooruit naar de nieuwe ontwerplijn van het merk.

Hoewel het merk spreekt over een ‘B-segment SUV’ is de XLV met een lengte van 4,43 meter niet echt compact. De auto biedt dan ook plaats aan zeven personen, die verdeeld zitten over 3,5 rijen. Dat klinkt wat vreemd, maar de zevende persoon krijgt een plekje op een stoel die tussen de tweede en derde zitrij is aangebracht. Hoe dat er precies uitziet, toont het merk op de autosalon van Genève.

De XLV heeft een hybride aandrijflijn, bestaande uit een elektromotor, een 1.6 viercilinder dieselmotor en lithium-ion accu’s.

Wanneer we het productiemodel van de compacte SUV te zien krijgen is niet bekend.