Mercedes-Benz heeft de S-Klasse Coupé officieel onthuld. De luxe coupé heeft als opvallendste optie koplampen met Swarovski-kristallen.

Maak kennis met Mercedes-Benz' meest prestigieuze coupé: de nieuwe S-Klasse Coupé. Eerder al lekten er beelden uit maar vandaag is hij helemaal officieel. De fraaie coupé heeft weer een paar primeurs die zijn debuut extra allure geven.

De meest opvallende primeur is dat de koplampen voorzien kunnen worden van 47 Swarovski-kristallen, 17 voor de led-dagrijverlichting en 30 voor de richtingaanwijzer. Magic Body Control, het intelligente, elektrisch aangestuurde hydraulische veersysteem, wordt bij de S-Klasse Coupé uitgebreid met Curve Tilting Function. Dit systeem laat de S-Klasse ‘net als een motorrijder’ leunen in bochten, waardoor er minder laterale krachten op de passagiers worden losgelaten.

Massagefuncties

De 5,02 meter lange coupé heeft hetzelfde interieur als zijn Limousine-broer, met als nieuwtjes een ‘Super Sport’-stuur en drie extra kleurmogelijkheden. Achterin monteert Mercedes-Benz twee losse zetels en alle luxe functies uit de Limousine, zoals de hot stone massagefunctie, zijn ook verkrijgbaar in de coupé.

Mercedes-Benz start in het najaar van 2014 met de levering van de S-Klasse Coupé. Er zijn dan twee motoren beschikbaar, beide achtcilinders. De S500 heeft een 4.7 V8 biturbomotor met 455 pk en 700 Nm. De S63 AMG heeft 585 pk vermogen en een koppel van 900 Nm, geleverd door een 5,5 liter achtcilinder met dubbele turbo. Het nieuwe uitlaatsysteem met extra kleppen zorgt voor een sportief geluid.

De publieksonthulling van de S-Klasse Coupé vindt volgende maand plaats op de autosalon van Genève.