BMW heeft de 2 Serie Active Tourer onthuld. Het is een MPV, met dwarsgeplaatste motoren en voorwielaandrijving. BMW slaat met dit model een nieuwe weg in.

Hoe ironisch. Terwijl Renault de nieuwe Twingo met achterwielaandrijving voorstelt onthult BMW zijn eerste auto ooit met voorwielaandrijving. De 2 Serie Active Tourer is een regelrechte concurrent van de Mercedes-Benz B-Klasse en luidt een nieuwe fase voor BMW in.

BMW belooft dat de Active Tourer ondanks zijn voorwielaandrijving rijdt als een échte BMW, met een flinke portie dynamiek en veel stuurfeedback. De 2 Serie Active Tourer wordt in eerste instantie leverbaar met drie motoren. Instapper is de 1.5 driecilinder benzinemotor met 136 pk, die de benaming 218i heeft. De tweede benzine-uitvoering is de 225i met 231 pk sterke 2.0 viercilinder, die de Active Tourer in 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u laat accelereren. Deze motor wordt standaard geleverd met achttraps automaat. Voor dieselliefhebbers is er de 218d met 150 pk.

De 4,34 meter langer 2 Serie Active Tourer is vooral praktisch en dan is voorwielaandrijving zeker een voordeel, omdat er geen hoge middentunnel door het interieur loopt voor de as naar de achterwielen. De Active Tourer heeft een hoge instap, een achterbank die in drie delen omlaag te klappen is en handige opbergvakken onder de bagagevloer. Er is 468 liter laadruimte en met de achterbank omlaag 1.510 liter.

Uiteraard staat er weer een assortiment aankledingspakketten klaar, zoals het M Sportpakket, de Luxury Line en de Sport Line. De vanafprijs zal starten bij zo’n 30.000 euro en de auto staat tegen het eind van de zomer bij de dealers. Het werelddebuut vindt plaats volgende maand op de autosalon van Genève. 

Update 11.20 uur

Nu met 32 foto's!