Peugeot 504

Vandaag gaat de bezwaren-generator online van de stichting Autobelangen. Hiermee kunnen oldtimer-eigenaren bezwaar maken tegen de hen opgelegde motorrijtuigenbelasting.

"Vandaag gaat voor de eerste 1.000 donateurs de bezwaren generator voor oldtimers online." Dat bericht de stichting Autobelangen op Twitter. De stichting zet zich in om het zogenaamde 'Weekers akkoord' van tafel te krijgen. Door dit akkoord moeten veel eigenaren van oldtimers sinds 1 januari wegenbelasting (mrb) betalen. 

Omdat collectief bezwaar maken onmogelijk was heeft de stichting Autobelangen een zogenaamde bezwaren-generator gemaakt. Die maakt bezwaarschriften tegen individuele belastingaanslagen op maat aan. Daarbij wordt gebruikgemaakt van informatie van de Dienst Wegverkeer (RDW). Overigens kan bezwaar aantekenen alleen nádat de mrb voldaan is - tot uiterlijk 6 weken na het betalen van de belasting.

De bezwarenmachine wordt in fases aangeboden. De stichting heeft duizend donateurs geselecteerd die nu eerst in aanmerking komen. Bovendien is de webtool nog niet beschikbaar voor de voertuigen die nog geen belastingaanslag ontvangen hebben, zoals benzinevoertuigen of de klassiekers die eerder in aanmerking kwamen voor de overgangsregeling 'Van Vliet'.

Eigenaren die hun auto hebben laten schorsen kunnen helemaal geen bezwaar aantekenen. Wel zegt de stichting hun belangen te behartigen in de civiele rechtszaak die het tegen de staat voert.