Toyota Aygo teaser

Toyota onthult de nieuwe Aygo op de autosalon van Genève begin maart. Tot die tijd moeten we het met een teaser doen waarop alleen de voorkant een beetje te zien is.

De nieuwe Franse-Japanse stadsdrieling is klaar. Toyota onthult als derde en laatste zijn nieuwe stadsauto, pas op de autosalon van Genève krijgen we de nieuwe Aygo voor het eerst te zien. Peugeot gaf vorig week de eerste foto’s vrij van de 108, Citroën volgt begin volgende week met de digitale presentatie van de C1. Alle drie de auto’s zijn voor het eerst ‘in het echt’ te bewonderen op de autosalon van Genève.

Toyota wil nog weinig kwijt over de nieuwe Aygo. In het zeer beknopte persbericht is alleen een quote opgenomen van hoofdengineer David Terai over het design van de nieuwe Aygo. Uit de foto kunnen we in ieder geval opmaken dat de modellen van de drieling meer uiterlijk onderscheid krijgen dan bij de huidige generatie het geval is.

Terai daarover: “Ik wilde een tot de verbeelding sprekende auto die het Europese A-segment op zou schudden. De nieuwe Aygo doet dat: hij is eigenzinnig en straalt plezier en levenslust uit. En dat is precies waar de consument in Europa op zit te wachten.”