Opel heeft de nieuwe Adam Rocks onthuld. Hij is bijna één op één gelijk aan de conceptcar die Opel vorig jaar onthulde.

Ken je de Opel Adam Rocks Concept nog? Opel onthulde die auto vorig jaar op de autosalon van Genève. Dit jaar staat diezelfde autosalon in het teken van de definitieve versie van de Adam Rocks. Bijna alles van de concept car is gebleven, inclusief de naam en het open dak.

De Adam Rocks heeft een ‘cross-over-look’, dankzij de kunststof beschermingsranden langs de dorpels en wielkasten en onderaan de bumpers. Speciaal voor de Rocks heeft Opel nieuwe aankledingsopties voor het interieur en exterieur ontwikkeld. De Rocks heeft standaard 17 inch lichtmetalen wielen, 18 inch is een optie.

Ook technisch is de Rocks aangepast maar hij heeft geen vierwielaandrijving. De bodemspeling is met 15 mm vergroot en de veren, dempers en besturing zijn aangepast aan het off-road-karakter van de Adam Rocks. Het canvas dak is elektrisch te openen en maakt van de Adam een soort cabriolet, hoewel de dakstijlen en de achterruit blijven staan. Toch is de combinatie van een off-road-look en een open dak uniek in het compacte segment.

De Adam Rocks wordt leverbaar met diverse motoren, waaronder de nieuwe driecilinder turbomotor met 115 pk. Vanaf deze zomer is de Rocks bij de dealer te bewonderen, de prijzen zijn nog niet bekend.