Leasend Nederland, leest u even mee? Volkswagen heeft zojuist de Golf GTE onthuld. Deze plug-in hybride heeft een vermogen van 204 pk en komt in aanmerking voor 7 procent bijtelling.

In Duitsland liggen ze er waarschijnlijk niet wakker van, maar de nieuwe Volkswagen Golf GTE is voor Nederland groot nieuws. Deze plug-in hybride is dankzij de CO2-uitstoot van 35 g/km goed voor 7 procent bijtelling.

De Golf GTE heeft een 1.4 TSI-motor met 150 pk aan boord, die wordt bijgestaan door een 75 kW sterke elektromotor. De systeemoutput komt uit op 204 pk, goed voor een 0-100-sprintje in 7,6 seconden. De GTE kan 50 kilometer geheel elektrische rijden, zolang je niet harder gaat dan 130 km/u. In theorie kan je een gecombineerd verbruik halen van 1,5 l/100 km (1 op 66,6). Schakelen gaat automatisch, middels een zestraps DSG-automaat.

Volkswagen heeft het uiterlijk van de GTE wat trekjes van de GTI én van de volledig elektrisch aangedreven e-Golf meegegeven. Informatie over prijzen en beschikbaarheid van de Golf GTE voor de Nederlandse markt is nog niet bekend, maar verwachten we snel te kunnen melden. De Golf GTE debuteert op de autosalon van Genève begin maart.

Update 21-02

De importeur heeft bekend gemaakt dat de Golf GTE in september op de Nederlandse markt komt. De prijzen worden 'binnen afzienbare tijd' bekend gemaakt.