Het is alweer 4 jaar geleden dat de hedendaagse Ford Focus debuteerde en dus is het tijd voor een facelift. De aangepaste Focus wordt over ruim een week onthuld op de autoshow in Genève. Nu alvast enkele gelekte foto's.

Ondanks het feit dat Ford nog geen enkele mededeling heeft gedaan over de facelift kunnen we je al enkele wijzigingen vertellen. Via de Italiaanse website Motori24 zijn namelijk voortijdig foto's gelekt. Zoals dat meestal gaat, op klein formaat en dus is het nog behelpen met de scherpte.

Maar we zien wel het nieuwe front dat de Focus krijgt. De gewijzigde bumper, (mist)lampen en chroom omlijste, zeshoekige grille sluiten beter aan bij het familiegezicht zoals we dat ook kennen van de Fiesta en de aanstaande Mondeo. Ook aan de achterzijde zijn de lichtunits aangepast en zien we chromen sierstukken op de uitlaat. 

Een belangrijk verschil met de huidige Ford Focus is het dashboard. Dat ziet er een stuk opgeruimder uit. Daarmee reageert het Amerikaanse merk op de terugkerende kritiek dat het grote aantal knopjes het instrumentenpaneel erg druk maakte.

Zodra Ford de facelift officieel aankondigt verwachten we niet alleen haarscherpe foto's maar ook informatie over eventuele technische wijzigingen. Houd deze rubriek dus in de gaten.