Opel Insignia Country Tourer

Opel breidt het aanbod van de Insignia Country Tourer uit met twee nieuwe instapmotoren die worden aangedreven op de voorwielen. Dat maakt de vanafprijs 7.500 euro lager.

Wel de looks maar niet de prestaties? Dat kan nu bij de Opel Insignia Country Tourer. Die was er tot nu toe alleen maar met krachtige motoren in combinatie met vierwielaandrijving. Opel introduceert nu twee nieuwe motoren - die overigens al leverbaar waren in de overige Insignia-versies.

Die twee krachtbronnen zijn de 1.6 Turbo benzinemotor met 170 pk en de 2.0 CDTI dieselmotor met 163 pk. Beide zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en stoten dankzij hun lagere vermogen én het ontbreken van vierwielaandrijving veel minder CO2 uit dan de huidige uitvoeringen. Minder CO2 is minder BPM en dus een lagere prijs. 

De vanafprijs van de Insignia Country Tourer daalt met 7.500 euro tot 38.495 euro. Dat is het bedrag dat je betaalt voor de Country Tourer met 1.6 turbomotor. De 2.0 CDTI kost 47.395 euro. De nieuwe uitvoeringen zijn per direct te bestellen.