Qoros 3 Sedan crashtest

Crashtestorganisatie EuroNCAP heeft bekend gemaakt welke auto’s het best scoorden in 2013. Het meest opvallende feitje: er zit een Chinese auto tussen de winnaars.

EuroNCAP maakt de best scorende auto in de crashtests van 2013 bekend. De organisatie heeft de ‘veiligste’ auto’s per segment op een rijtje gezet. Meest opvallende winnaar is de Qoros 3 sedan, die zich de best scorende compacte familieauto mag noemen. Deze Chinese auto komt over een paar jaar in Europa op de markt.

De veiligste ‘mini’ is een elektrische auto, de Renault Zoe. De Lexus IS heeft de hoogste score gehaald van alle geteste grote familieauto’s en de Jeep Cherokee mag zich de veiligste SUV van 2013 noemen. Van alle tegen de muur gezette compacte MPV’s is de Kia Carens de auto met het hoogste puntenaantal, samen met de Ford Tourneo Connect.

De laatste winnaar is de Maserati Ghibli. De eerste door EuroNCAP geteste Maserati haalt meteen een topscore en mag zich de veiligste luxe-auto van 2013 noemen.

De scores van EuroNCAP komen tot stand door een optelsom van de punten. Deze worden behaald bij verschillende botsproeven en door de aanwezigheid van veiligheidssystemen.