Porsche 918 Spyder

Porsche heeft vergevorderde plannen voor een achtcilinder supercar, die de concurrentie aangaat met de Ferrari 458 Italia. In 2017 kan de auto al op de markt komen.

Porsche werkt aan een nieuw topmodel met achtcilindermotor. Autocar meldt dat het merk vergevorderde plannen heeft met een concurrent van de Ferrari 458 Italia. Deze auto komt op een nieuw, modulair sportwagenplatform te staan, dat in de toekomst in aangepaste vorm ook voor de 911, Boxster en modellen van zustermerk Lamborghini gebruikt gaat worden.

De auto wordt op dit moment ontwikkeld onder de codenaam 988 en is een langgekoesterde wens van Porsche-engineers en liefhebbers. De sportauto krijgt een midscheepse achtcilindermotor met turbotechniek. Volgens de geruchtenmolen wordt de motor voorzien van zelfs vier turbo’s. Je moet denken aan een cilinderinhoud van 4,0 liter en een vermogen van zo’n 600 pk. Dat is, niet verrassend, ongeveer net zo veel als de 458 Italia heeft.

Porsche denkt ook al na over een hybride-uitvoering van de sportauto, die een deel van zijn techniek dan leent van het huidige, gelimiteerde topmodel 918 Spyder. De nieuwe supercar van Porsche zou in 2017 al op de markt kunnen komen, de hybride volgt dan enkele jaren later.