We verwelkomen de geheel nieuwe Opel Corsa met alle info en veel beeldmateriaal. Net als vorige week zijn er weer prijzen van aanstaande modellen bekendgemaakt. Naast de uitgebreide Hyundai ix35 rijtest deden we ook een rij-indruk op, van de '14 procent bijtelling' Volvo V40. 

De vijfde generatie Opel Corsa leunt qua ontwerp op de Adam en Astra. Het grote nieuws onder de motorkap is de nieuwe driecilinder 1.0 Ecotec benzinemotor. Mini heeft de Paceman vernieuwd, ook de snelle John Cooper Works-uitvoering is onthuld. Van deze nieuwkomers en de vorige week onthulde Volkswagen Passat hebben we mooie fotoreportages. Ook hebben we weer enkele video's aan onze site toegevoegd.  

Prijskaartjes

De prijzen van de Opel Passat zijn nu al bekend. De Volkswagen Polo BlueGT gaat 23.950 euro kosten. Ook Toyota heeft prijzen vrijgegeven en wel van de vernieuwde Yaris. Speciaal voor leaserijders komt Jeep met Business Editions van de Cherokee. Mercedes-Benz heeft stilzwijgend de C-Klasse limousine Hybrid in de prijslijst opgenomen.

Hyundai ix35 2014

Verwacht

De nieuwe Volvo XC90 moet nog onthuld worden, maar Volvo maakt nu alvast bekend dat de SUV als plug-in hybride met 14 procent bijtelling zal verschijnen. Over iets meer dan een week trekt Smart het doek af van niet één, maar twee nieuwe modellen. In een teaservideo laat het merk alvast de contouren van deze nieuwe Fortwo en Forfour zien. 

Tests en acties

De eerste rij-indruk van de Volvo V40 D4 Business is dat deze, met z’n compromisloze power en lage bijtelling, opnieuw de leaselieveling van Nederland kan worden. De troeven van de gefacelifte Hyundai ix35 zijn het hoge trekgewicht en de rustgevende rijeigenschappen; lees de uitgebreide rijtest. Inruilpremies, pakketvoordeel, voordelige financiering... het is weer tijd voor nieuwe merkenacties. Volgende week volgen er meer.