Hier is de nieuwe Mazda 2! Nog niet officieel, maar op uitgelekte beelden. Het uiterlijk oogt bekend, de verrassing is het interieur.

De nieuwe Mazda 2 duikt zomaar op! De eerste beelden zijn op internet beland en nemen alle geheimen rondom het design van de nieuwe 2 weg, voor het geval die er nog waren. Want het ontwerp oogt zeer bekend, niet alleen omdat de Hazumi Concept als twee druppels water lijkt op het uiteindelijke productiemodel maar ook omdat ‘ie nogal wat trekjes heeft van de Mazda 3.

De echte verrassing zit in het interieur. Dat oogt heel anders dan we van Mazda gewend zijn. De middenconsole is op de ronde ventilatieschakelaars na helemaal vrij van knoppen. Alle bediening loopt via het scherm bovenaan de middenconsole, dat met knoppen op de middentunnel en het stuur te bedienen is.

De Mazda 2 heet in Japan Demio, vandaar die naam op het kenteken. De auto gaat hier ‘gewoon’ weer 2 heten. Het publieksdebuut van de nieuwe Mazda 2 is op de autosalon van Parijs in oktober, voorafgegaan door een ‘digitale’ onthulling ergens deze zomer.