Hier zijn de eerste schetsen van de nieuwe Kia Sorento. De auto krijgt een compleet nieuw design maar ook onderhuids blijft er weinig bij het oude.

Kia maakt zich op voor de onthulling van de derde generatie Sorento. De website Kia-world.net heeft de hand weten te leggen op de eerste schetsen van het nieuwe model. Daarop is te zien dat het ontwerp van de Sorento compleet is vernieuwd, zonder dat er heel veel verandert. Het design is in lijn met dat van andere recente Kia’s.

De nieuwe Sorento staat op een platform dat in V.S. ook wordt gebruikt door de MPV Sedona, maar voor Europa helemaal nieuw is. De Sorento krijgt uiteraard weer de beschikking over vierwielaandrijving en zal als belangrijk voordeel flink wat kilo’s lichter zijn dan het huidige model. Dat komt het verbruik, de CO2-uitstoot en de handelbaarheid ten goede.

Over de motoren is ook al het een en ander duidelijk. De Sorento krijgt de nieuwe 2.0 turbo benzinemotor met 264 pk en de bekende 2.2 CRDi dieselkrachtbron. Kia onthult de SUV in september, gevolgd door een publieksdebuut in november op de autoshow van Los Angeles.