Opel Corsa

Opel heeft plannen om een range van budgetmodellen op de markt te brengen. Die moeten het gat opvullen dat ontstaat door het verdwijnen van zustermerk Chevrolet van de Europese markt.

Opel springt in het gat dat Chevrolet achterlaat. Het merk wil meerdere ‘budgetmodellen’ op de markt brengen, die de concurrentie aangaan met Skoda’s en Kia’s. Dat heeft een ingewijde gezegd tegen persbureau Reuters.

Het gaat om een uitbreiding van het huidige modelgamma, maar in welke vorm is nog niet bekend. Opel kan ervoor kiezen om uitgeklede basisversies van bestaande modellen onder een andere naam aan te bieden, maar het merk zou ook specifieke modellen kunnen ontwikkelen. Deze moeten dan geen overlap hebben met de huidige Opel-modellen.

Opel krijgt van moederbedrijf General Motors de touwtjes in handen in Europa. Het merk moet de komende jaren flink groeien, onder andere door veel nieuwe modellen te introduceren. Opel wordt een breed ‘mainstream’-merk, dat zowel vriendelijk geprijsde instapmodellen als luxe en sportieve uitvoeringen gaat aanbieden. De premiumkruimels worden overgelaten voor zustermerk Cadillac.