Smart Forfour

De nieuwe Smart Fortwo en Forfour zijn nog maar net onthuld of er is alweer de vraag naar meer. Hoe zit het met de elektrische Smart? En de sportieve Brabus-versie? Of de cabrio? Ze komen eraan. Allemaal.

Smart werkt aan nieuwe versies van de Fortwo en Forfour. De nieuwe generatie Fortwo en Forfour zijn vorige week onthuld. Alle versies die er nu zijn van de Fortwo zal Smart ook ontwikkelen voor de nieuwe modellen.

Smart start eerst met de uitrol van de gewone Fortwo en Forfour. Dat zijn al twee modellen die in een keer worden geïntroduceerd in november. Daarna is het pas de beurt aan de bijzondere versies, zo heeft R&D-chef Thomas Weber gezegd tegen Automotive News.

Er komt in ieder geval een elektrische versie, waarschijnlijk zowel van de Fortwo als de Forfour. Deze kunnen op termijn ook weer worden ingezet in de deelautoprojecten van Smart – onder andere in Amsterdam. Ook op de planning staat een cabrio, in ieder geval van de Fortwo. Het is nog niet duidelijk of ook de vierzits Smart een cabriodak krijgt, er staat namelijk nu al een groot open dak op de optielijst (foto). Tot slot zijn er sportieve Brabus-versies, die door huistuner Brabus worden ontwikkeld. Ook die staan in de planning, maar komen waarschijnlijk pas veel later.