In economisch magere tijden is het fijn dat sommige prijzen rigoreus dalen. Dat is deze week aan de orde bij twee auto's. Ook verschijnt de vernieuwde Porsche Cayenne als hybride met slechts 14 procent bijtelling. 

Voordat we de prijzen onthullen graag eerst aandacht voor drie nieuwkomers. De Nissan Note heeft 'de Nismo-behandeling' ondergaan. Ook Renault biedt een performanceversie aan van, jawel, de Mégane RS. Deze gelimiteerde 275 Trophy-R heeft een snelheidsrecord op de Nürburgring in handen.

Porsche introduceert de vernieuwde Cayenne. Veruit het belangrijkste nieuws is de komst van de S E-Hybrid-uitvoering, met 14 procent bijtelling.

Prijzen en bijtelling

De prijzen van de vernieuwde Cayenne zijn overigens al bekend. Mercedes-Benz heeft de prijs van de S 65 AMG Coupé met liefst 11.000 euro naar beneden toe bijgesteld. Ook de nieuwe BMW X6 is bijna 5.000 euro goedkoper (ten opzichte van het vorige model), dankzij de lagere CO2-uitstoot. 

De prijs van de Opel Adam met nieuwe driecilindermotor begint bij 14.995 euro. De limited edition Renault Captur Helly Hansen is vanaf 20.990 euro te bestellen. 

Infiniti Q50 versus BMW 3 Serie

Verder nieuw op Autokopen.nl

Met de voordelige Q50 probeert Infiniti te concureren tegen de 'Duitse drie'. Tijd dus voor een dubbeltest. In deze vergelijking blijkt de BMW 3 Serie het zwaarder te krijgen dan vooraf gedacht. 

Deze week hebben we weer nieuw voordeel gepubliceerd op Autokopen.nl. We gaan er volgende week gewoon mee door. Voor wie er in de vakantie een dagje op uit wil hebben we de evenementenrubriek eveneens aangevuld. Veel plezier!