Teaser McLaren P1 GTR Concept

Heb je net een miljoen neergeteld voor de McLaren P1, komt de vraag of je niet het 'ultieme circuit georiënteerde model' P1 GTR wilt bestellen. Het aanbod is verleidelijk...

Op de vooravond van het Pebble Beach Concours d'Elegance 2014 - 16 augustus - organiseert McLaren een 'exclusieve preview' van de P1 GTR in Design Concept. Deze showcase zal bedoeld zijn voor de klantenkring van de P1, want alleen de 375 kopers van deze supercar komen in aanmerking om de 'ultieme circuit georiënteerde uitvoering' van de P1 te bestellen. We verwachten dus een gelimiteerde oplage.

Het vermogen zal opgevoerd worden tot 1.000 pk. Aanpassingen, waarvoor geput wordt uit het motorsportprogramma van het Britse merk, moeten zorgen voor betere grip, downforce en aerodynamica. Dat wordt onder meer gerealiseerd met een nieuwe bodykit, waarvan al het een en ander te zien is op de vrijgegeven schets. De toch al grote achtervleugel lijkt daarop nog een maatje extra te krijgen. De prestaties volgen op een later moment. 

De circuitversie gaat omstreeks juni volgend jaar in productie, wanneer alle 375 exemplaren van de reguliere P1 afgebouwd zijn. Omgerekend betalen kopers van de P1 GTR zo'n 2,5 miljoen euro, maar daarvoor krijgen ze ook wat. Een volledig pakket met onder meer training, ondersteuning, toegang tot zes circuitevenementen, tot motorsport expertise en racesimulatoren zijn alle inbegrepen. Verleidelijk toch?