In navolging van de personenautoversie V-Klasse volgt nu bedrijfswagen Vito. Hij is groter, comfortabeler en zuiniger dan het uitgaande model.

Mercedes-Benz onthult de nieuwe Vito, de middelgrote bedrijfswagen van het merk. De bestelauto is 14 centimeter langer geworden en dat geldt voor alle drie de lengtematen. Die meten nu 4,89 meter, 5,14 meter en 5,37 meter. De nieuwe Vito is er in twee hoogtevarianten, waarvan de hoogste 1,91 meter is en dus onder de ‘magische’ 2-meter-grens blijft. Hierdoor past de bestelauto in parkeergarages en wasstraten.

De nieuwe Vito is verkrijgbaar als gesloten bestelauto, met dubbele cabine of als Tourer personenversie. Die laatste heeft een comfortonderstel maar Mercedes-Benz meldt dat alle Vito’s comfortabeler zijn geworden. Ook de cabine is erop vooruitgegaan, met meer bewegingsruimte,  mooiere materialen, een betere afwerking en handige vakjes en bakjes. Qua veiligheid biedt de nieuwe Vito tot acht airbags, een zijwindassistent, dodehoekdetectie, spoorassistent, een systeem dat de auto klaarmaakt voor een aanrijding en intelligente full-led-verlichting.

Mercedes-Benz levert de nieuwe Vito met voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving. Een Vito met voorwielaandrijving is goedkoper en biedt meer tractie, terwijl de achterwielaangedreven versies meer geschikt zijn voor zware belading en het trekken van aanhanger. De 4WD-versies zijn geschikt voor gebruik buiten de gebaande paden en altijd voorzien van zeventraps automatische versnellingsbak. Het laadvermogen varieert van 2,5 tot 3,2 ton.

De nieuwe Vito wordt leverbaar met twee motoren en vijf vermogensvarianten. De 1.6 dieselmotor is er met 88 pk en 114 pk (CDI 109 en 111), de 2,1 liter CDI-motor heeft 136, 163 of 190 pk (CDI 114, 116 en 119). De motoren zijn tot 20 procent zuiniger geworden.

De nieuwe Vito wordt eind dit jaar leverbaar, de prijzen maakt Mercedes-Benz in september bekend.

Update: fotogalerij toegevoegd.