De nieuwe Kia Soul heeft een prijs. Hij is alleen leverbaar als elektrisch aangedreven Soul EV, in een rijk uitgeruste uitvoering die 32.995 euro kost.

Kia heeft de prijs van de Soul EV vastgesteld op 32.995 euro. De nieuwe Soul is er alleen in een elektrisch aangedreven uitvoering. De bijtelling voor elektrische auto’s en dus ook voor de Soul is 4 procent, wat neerkomt op 46 euro per maand – bij een belastingschaal van 42 procent.

De Soul EV is er in één luxe uitvoering, Executive Line genaamd. Standaard is deze voorzien van airconditioning met climate control, cruise control, LED-dagrijverlichting, een 8 inch beeldscherm met navigatiesysteem en achteruitrijcamera, elektrisch bedienbare ramen, een digitaal instrumentarium en stoelverwarming.

De Soul EV heeft een 81 kW (110 pk) sterke elektromotor, die goed is voor een 0-100 km/u acceleratie in 11,2 seconden. De Soul komt op een volle accu in theorie 212 kilometer ver, in de praktijk is dat volgens Kia 160 kilometer. Opladen kan via een gewoon stopcontact, een laadpaal of snellader. Afhankelijk van de gekozen laadmethode duurt het opladen 60 minuten tot 15 uur.