Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid

Mercedes-Benz start met de verkoop van de S 500 Plug-in Hybrid. De prijs bedraagt 114.900 euro, waarover je als zakelijke rijder slechts 14 procent bijtelt.

14 procent bijtelling op een Mercedes-Benz S-Klasse: vanaf vandaag is de langverwachte S 500 Plug-in Hybrid te bestellen. De prijs is vastgesteld op 114.900 euro en voor dat geld zit de stekkerhybride – zoals je mag verwachten van een luxe limousine – goed in de spullen.

De S500 Plug-in Hybrid wordt standaard geleverd met preconditionering, waarmee het interieur is voor te verwarmen of koelen via een smartphone-app. Niet alleen de airco of verwarming treden in werking, maar ook de stoelverwarming of ventilatie, de stuurverwarming en armsteunverwarming – uiteraard afhankelijk van of je die opties hebt aangekruist op de optielijst. De S 500 Plug-in Hybrid is er alleen in de verlengde uitvoering, dus met extra veel beenruimte achterin. Led-koplampen, lederen bekleding, online-services, luchtvering en een uitgebreid pakket actieve en passieve veiligheidssystemen zijn standaard.

De plug-in hybride kan over een afstand van 30 kilometer geheel elektrisch rijden, daarna springt de V6 biturbomotor bij. De twee motoren leveren een gecombineerd vermogen van 441 pk. De S-Klasse kan als beide motoren samenwerken in 5,2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Het brandstofverbruik is in het gunstigste geval 2,8 l/100 km (1 op 35,7), maar uiteraard sterk afhankelijk van je rijstijl en van hoe vaak je de auto oplaadt. Dan kan via een gewoon stopcontact of een laadpaal. De CO2-uitstoot is slechts 65 g/km, goed voor 14 procent bijtelling dus.

Mercedes-Benz geeft op het elektrische gedeelte van de aandrijflijn inclusief de batterijen extra garantie van in totaal 6 jaar of 100.000 kilometer.