Toyota heeft de prijzen van de nieuwe Aygo vastgesteld. Instappen kan voor 9.695 euro, maar de optielijst lonkt.

De nieuwe Toyota Aygo is vanaf half juli verkrijgbaar voor minimaal 9.695 euro. Of, via een private lease-constructie, voor 129 euro per maand. Toyota biedt vijf uitvoeringen aan: x, x-play, x-cite, x-clusive en x-wave. Die laatste drie zijn speciale uitvoeringen. De x-cite is feloranje met zwarte accenten, de x-clusive zwart met zilverkleurige accenten en de x-wave heeft een canvas dak waarmee de Aygo een soort cabrio wordt.

De basisuitrusting omvat alleen de meest noodzakelijke voorzieningen, zoals traction control, zes airbags en led-dagrijverlichting. Als je elektrische bedienbare portierramen en spiegels, radio/cd/mp3-speler met bediening op het stuur, centrale portievergrendeling en Bluetooth wilt hebben dan kan je beter kiezen voor de x-play uitvoering. De uitrusting is uit te breiden met het x-play-pakket (990 euro), met 7 inch touchscreen, achteruitrijcamera en airconditioning. Wil je ook nog een navigatiefunctie, dan komt er 450 euro bij.

De x-play-uitvoering is te personaliseren met verschillende pakketten (vanaf 495 euro) waarmee diverse delen van de koets in een contrasterende kleur kunnen worden uitgevoerd. In voor het interieur zijn dergelijke optiepakketten beschikbaar (vanaf 95 euro).

Optioneel levert Toyota de Aygo met een halfautomatische versnellingsbak, de x-shift. Deze kost 1.555 euro. Er is één motor leverbaar, de 1,0 liter driecilinder benzinemotor met 69 pk. Dankzij de CO2-uitstoot van 88 g/km is de Aygo goed voor 14 procent bijtelling. De nieuwe Aygo is per direct te bestellen , alle prijzen vind je hieronder in de tabel.

Prijzen Toyota Aygo
x 9.695 euro
x-play 10.895 euro
x-cite 12.995 euro
x-clusiv 13.595 euro 
x-wave 14.195 euro
Meerprijs automaat   1.555 euro