Geen 625 maar 650 pk, dat krijgt de Corvette Z06. Bovendien is bij lage toerentallen al 90 procent van het koppel beschikbaar. Drag racen maar!

De nieuw motor in de Corvette Z06 en Z06 Cabrio krijgt 650 pk aan vermogen. Dat is 25 pk meer dan wat Chevrolet vertelde bij de onthullingen in Detroit en New York. Sterker nog, de nieuwe 'LT4' V8-motor produceert 29 procent meer paardenkrachten dan de vorige generatie LS7-motor, terwijl de inhoud afgenomen is van 7,0 naar 6,2 liter. 

Maar dat is nog niets vergeleken met het koppel van de krachtbron. Ook dat ligt iets hoger dan eerder vermeld (881 Nm) en dat is 40 procent hoger dan dat van de LS7. Belangrijker is echter dat 90 procent van het koppel (802 Nm) al beschikbaar is bij de lagere toerentallen: van 2.500 tot 5.400 tpm. 

De overvloed aan koppel bij ieder toerental is de definitie van 'power on demand'

"Koppel is de trekkracht van een motor en de overvloed die de LT4 hiervan heeft bij ieder toerental in het hele snelheidsspectrum helpt de nieuwe Corvette Z06 sneller accelereren en direct reageren. Het is de definitie van 'power on demand'", aldus Jordan Lee Van fabrikant General Motors. 

Tegelijkertijd is de motor een van de kleinste en lichtste exemplaren die beschikbaar is met zo'n groot vermogen. Zo hoopt Chevrolet weer mee te doen in de rivaliteit met merken als Porsche en Ferrari. Standaard wordt de motor gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling. Optioneel kan gekozen worden voor een 8-traps automaat of handbak. Eind 2014 zal de Z06 in de verkoop gaan, waarschijnlijk eerst in de Verenigde Staten.