Land Rover Discovery 2014

Land Rover neemt een aantal gewilde opties van de Discovery XXV Special Edition op in het accessoire-assortiment. Bovendien introduceert het merk InControll, een systeem om smartphone apps in de auto te gebruiken.

De Land Rover Discovery XXV Special Edition ziet er mooi uit maar is ook nogal aan de prijs. Nu hoef je 'em niet meer in z'n geheel te bestellen want Land Rover neemt een aantal van de gewilde features op in het accessoire-assortiment. Ze zijn per direct te bestellen voor een Discovery naar keuze en worden vanaf september geleverd. Prijzen zijn niet gepubliceerd maar zullen binnenkort bekend zijn bij de Land Rover-dealers.  

De meest opvallende exterieuropties zijn de 20 inch 5-dubbelspaaks lichtmetalen wielen met een licht zilveren afwerking. Daarnaast komen er nieuwe lakkleuren beschikbaar: Aruba, Kaikoura Stone en Montalcino Red, later gevolgd door Yulong metallic. 

Uit het interieur van de XXV stammen de Windsor-lederen zetels af, in Ebony en Cirrus dual-tone. Het Grand Black Lacquer houten en lederen stuurwiel wordt ook los verkrijgbaar en krijgt een concurrent waarbij Straight Grained Walnut-hout gebruikt wordt. Adaptieve cruise control is nu ook voor de Discovery te bestellen.

In een aantal markten - onbekend is nog of Nederland daarbij zit - introduceert het 4x4-merk Land Rover InControl. Deze optie is een aanvulling op het bestaande Discovery-infotainmentsysteem, waarmee de apps van je smartphone te zien en te gebruiken zijn op het touchscreen van de auto. Het is uitwisselbaar met de meest recente Apple- en Android-smartphones. Speciale diensten zoals gps-localisatie zijn er ook mee beschikbaar.