Ford komt met de Fiesta Red Edition en Fiesta Black Edition. Naast het uiterlijk is de motor opvallend: een 1.0 driecilinder Ecoboost-motor met 140 pk.

Ford peutert 140 pk uit zijn 1.0 Ecoboost-motor. Tot nu toe leverde de sterkste versie 125 pk, maar dankzij een aangepaste turbocharger en intercooler levert de driecilinder nu nóg eens 15 pk – of 12 procent - extra vermogen. De 140 pk sterke 1.0 komt in de Fiesta Red en Black Editions te liggen.

De Editions accelereren van 0 naar 100 km/u in 9,0 seconden, de topsnelheid is 201 km/u. Het brandstofverbruik is desondanks bescheiden, in theorie: 4,5 l/100 km (1 op 22,2). De CO2-uitstoot van 104 g/km is goed voor 20 procent bijtelling. Ford heeft de ophanging, dempers, veren en achteras aangepast, om de Fiesta Editions sportievere rij-eigenschappen te geven. De besturing geeft bovendien meer feedback.

De Fiesta Black Edition is zwart met rode accenten, terwijl de Red Edition rood is met zwarte accenten. Beide hebben zwarte 16 inch – optioneel 17 inch – wielen, sideskirts, een achterspoiler en sportbumpers. In het interieur zorgen hoogglans zwarte accenten, zwarte bekleding en rode stiksels voor de aankleding.

De Fiesta Red en Black Editions worden later dit jaar leverbaar in Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.