Toyota is er nog niet helemaal over uit welk model de Avensis straks moet gaan opvolgen. De meest waarschijnlijke optie is dat een nieuwe hybride de middenklasser op termijn vervangt.

Hoe moet het verder met de Avensis? Dat is de vraag die de medewerkers van het hoofdkantoor van Toyota Europe bezighoudt. Een nieuw model ontwikkelen is duur, zeker omdat de Avensis alleen in Europa verkocht wordt en de markt voor dergelijke modellen steeds kleiner wordt. Moet er een meer internationaal georiënteerde opvolger komen, een auto die ook in de Verenigde Staten en Japan verkocht kan worden?

Er komt in ieder geval geen Avensis Hybrid, zo heeft de Europese chef van Toyota – Didier Leroy – tegen Automotive News gezegd. Hij belooft echter dat er binnen 5 tot 7 jaar een nieuw hybridemodel in het middensegment verschijnt dat ook in Europa verkocht gaat worden. Leroy treedt hierover verder niet in detail.

De meest waarschijnlijke optie is dat we in Europa een nieuwe, hybride uitvoering krijgen van de Toyota Camry (foto 2) zoals die in Amerika wordt verkocht – en daar heel succesvol is. De auto zal speciaal voor onze markt aangepast worden. Dat moet ook wel, als je weet dat de huidige Camry Hybrid in de V.S. als basis een 3,5 liter V6-motor heeft - en dat is een maatje te groot voor Europa.