Het merk Zenos wordt vanaf nu geïmporteerd in Nederland door Van der Kooi Sportscars, die ook al importeur is van Lotus en Caterham. De auto's worden verkocht vanuit een nieuw pand in Houten.

Het Britse sportautomerk Zenos is vanaf nu officieel in Nederland te verkrijgen. Van der Kooi Sportscars importeert het eerste en voorlopig enige model van het merk, de E10. Deze lichtgewicht sportauto wordt vanuit een nieuw pand (foto 2) in Houten verkocht, waar ook de merken Lotus, Caterham en Noble worden omgebracht.

Zenos is net als de andere merken van Van der Kooi Brits. Het nog jonge automerk is opgericht door ex-werknemers van Caterham en focust zich op het bouwen van lichtgewicht sportauto’s. De E10 is het eerste model, maar de E11 en E12 zijn al in ontwikkeling.

De E10 heeft een chassis dat is opgebouwd uit lichte materialen, zoals koolstofvezel en aluminium. De motor is afkomstig van een Ford, een viercilinder 2.0 benzinemotor met 200 pk. De E10 heeft standaard een handgeschakelde zesbak, waarvan de koper zelf de overbrengingsverhoudingen kan kiezen. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de E10 in 4,5 seconden, de topsnelheid is meer dan 200 km/u. De prijs van de Zenos E10 is nog niet bekend.