Ferrari F12 TRS

De auto was al een paar keer gezien door fanatieke spotters, maar Ferrari heeft de F12 TRS afgelopen weekend officieel onthuld tijdens een evenement op Sicilië.

Ferrari heeft weer een nieuwe one-off ontwikkeld voor een zeer vermogende klant. Wie de gelukkige is wil Ferrari niet zeggen, evenmin als wat hij of zij ervoor heeft betaald. Er gaan geruchten over een prijskaartje van ruim 3 miljoen euro, maar heb je wel wat: de F12 TRS. Het merk heeft de auto laten zien op het evenement Ferrari Cavalcade op Sicilië.

Deze unieke auto is zoals de naam al zegt gebaseerd op de F12berlinetta maar geïnspireerd op de 250 Testa Rossa uit 1957. De koets van de auto is helemaal opnieuw ontworpen. De TRS heeft geen dak, alleen een windscherm. De motorkap heeft een glazen inzetstuk, waarachter de V12-motor te zien is. Het exterieur en interieur zijn met elkaar verbonden door een grote rode baan die tussen de stoelen doorloopt. Het dashboard is helemaal uitgekleed om een race-sfeer te creëren. Zo ontbreken een radio, vloermatten, raambediening en een dashboardkastje. De gebruikte materialen, zoals leder, Alcantara en koolstofvezel, zijn volgens Ferrari puur functioneel.

De techniek van de F12berlinetta is ongemoeid gebleven, wat betekent dat een 6,3 liter V12-motor met 740 pk voor de aandrijving zorgt. De prestaties zijn ook gelijk, van 0 naar 100 km/u duurt 3,1 seconden.