De Ferrari SP America debuteert dit weekend op het Goodwood Festival of Speed. We hebben nu al foto's van dit unieke model.

De Special Projects (SP-)afdeling van Ferrari heeft het druk. Eerder deze week werd de F12 TRS getoond, nu is het merk naar het Britse Goodwood onderweg om daar de SP America te onthullen. Net als de TRS is de Americana een eenmalig model, gebaseerd op de F12berlinetta. Hoeveel de klant hiervoor neertelt is niet bekendgemaakt.

De officiële presentatie heeft nog niet plaatsgevonden maar nu al zijn foto's gelekt. Je ziet dat de SP Americana een iets ander front en achterbumpers heeft. De achterkant is geheel anders dan de berlinetta, de Americana lijkt meer op een fastback. Dat, en de drie luchtinlaten op de motorkap zijn sterke verwijzingen naar de bekende Ferrari 250 GTO. 

Of de techniek ook aangepast is blijft de vraag. De reguliere F12berlinetta kan met z'n 6.2 V12-motor en transmissie met dubbele koppeling maximaal 740 pk en 690 Nm koppel voortbrengen. Dat is goed voor een top van 340 km/u en een 0-100 km/u-sprintje in 3,1 seconden.