Ja, het is even wennen: een MPV van BMW met voorwielaandrijving. Toch is dat precies wat de 2 Serie Active Tourer is. We maken kennis met de auto op de autosalon van Genève.

De BMW-stand op de autosalon van Genève is lekker overzichtelijk, een flink contrast met het paleis dat BMW elke 2 jaar optrekt op de autoshow van Frankfurt. De 2 Serie Active Tourer is het grootste nieuws en in meerdere opzichten een bijzondere auto. Het is de eerste MPV van BMW en de eerste auto met voorwielaandrijving van het merk.

De grote vraag is: waarom? “Deze auto is de meest dynamische in zijn klasse. Als we willen groeien als merk dan moeten we doelgroepen opzoeken die we nog niet bedienen. Dat doen we met de 2 Serie Active Tourer”, zo licht de woordvoerder van het merk toe. “Het platform is geschikt voor meerdere modellen, dus ik sluit niet uit dat er meer BMW’s met voorwielaandrijving volgen.”

De 2 Serie Tourer heeft nog een primeur: het is de eerste BMW met een driecilindermotor. Dit 136 pk sterke blok is in de MPV goed voor 20 procent bijtelling. Dat geldt overigens ook voor de dieselmotor.

Naast de Active Tourer staat de 4 Serie Gran Coupé, de tweede grote primeur van het merk. Zo’n beetje alles van deze auto was al bekend voordat de autosalon van start ging en we hebben nu de eerste 'live' foto's voor je. De gefacelifte X3 is primeur nummer 3 en hoewel de wijzigingen klein zijn kunnen we zeggen dat de auto er wel op vooruit is gegaan.