Ford Ka Concept

De volgende generatie Ford wordt heel anders dan de huidige. De auto wordt groter en praktischer en je krijgt meer ‘value for money’.

De volgende generatie Ford Ka wordt geen budgetauto maar wel een model dat flink groter is dan de huidige generatie en meer waarde voor zijn geld zal bieden. Dat heeft de baas van Ford Europe, Stephen Odell, gezegd tegen tijdschrift Autocar. “We gaan niet concurreren met budgetmerken.”

Odell geeft aan dat de nieuwe Ka, die eind vorig jaar werd onthuld als bijna-productierijpe Ka Concept, duidelijk goedkoper en ook minder ruim is dan de Fiesta. Het nieuwe model zal qua prijs iets onder het niveau van dat van zijn Europese concurrenten zitten, maar boven de budgetauto’s in het segment. Ford denkt dat in deze prijsklasse veel vraag is naar auto’s, al liggen de prijzen in het stadsautosegment behoorlijk dicht bij elkaar en zijn er veel en vaak acties met hoge kortingen. Duidelijk is in ieder geval dat de nieuwe Kia goedkoper wordt dan de huidige, die vanaf 9.995 euro in de showroom staat.

De nieuwe Ka is in Brazilië ontwikkeld als zogenaamde wereldauto: de auto gaat dus in nagenoeg ongewijzigde vorm overal ter wereld verkocht worden. De huidige Ford Ka is speciaal voor Europa ontwikkeld en gebruikt techniek van Fiat. Wanneer de nieuwe Ford Ka naar Europa komt is nog niet bekend, maar zeker niet dit jaar al.