Seat IBX Concept

Seat maakt binnenkort bekend óf en zo ja, wáár de SUV van het gebouwd gaat worden. Daarmee komt er na vele jaren eindelijk duidelijkheid over komst van een Seat SUV.

Nog deze week moet duidelijk worden of er eindelijk een SUV van Seat komt. Het merk maakt snel bekend waar deze gebouwd gaat worden, in thuisland Spanje of bij zustermerk Skoda in Tsjechië. Hij zal in beide gevallen dan samen met de opvolger van de Skoda Yeti van de band gaan lopen.

Produceren in Tsjechië lijkt de meest realistische optie, omdat het goedkoper is en de Yeti daar nu al gebouwd wordt. Skoda wil echter in de toekomst nóg een SUV op de markt brengen, een groter model dat boven de Yeti wordt gepositioneerd. En het is maar de vraag of de fabriek genoeg capaciteit heeft om beide SUV’s te bouwen. En dat terwijl de fabrieken in Spanje onderbezet zijn. Daarom is ook de mogelijkheid van produceren in Spanje nog niet afgeschreven. Wat het ook mag worden, het lijkt er in ieder geval op dat de SUV van Seat er toch echt gaat komen.

Beide auto’s komen het MQB-platform van de Volkswagen Groep te staan. Die bodemplaat wordt ook al gebruikt door de Seat Leon en Skoda Octavia. De SUV’s van Seat en Skoda komen pas in 2016 op de markt.