Opel heeft de nieuwe Vivaro onthuld. De bestelwagen is 22 centimeter langer geworden en heeft nieuwe dieselmotoren.

Opel toont de nieuwe Vivaro aan de wereld. De bestelauto heeft een flinke groeispurt doorgemaakt en meet nu in de lengte iets meer dan 5 meter, 22 centimeter meer dan het huidige model. De verlengde versie profiteert daar uiteraard ook van en meet 5,40 meter. De nieuwe Vivaro wordt leverbaar met twee verschillende dakhoogtes.

Naast de variatie in lengte en hoogte kan je bij de nieuwe Vivaro straks kiezen tussen een enkele en dubbele cabine of een personenbusuitvoering. Opel biedt de nieuwe bestelauto aan in elf verschillende kleuren.

De Vivaro krijgt de beschikking over twee nieuwe dieselmotoren, een 1.6 CDTi met enkele turbo en een 1.6 CDTi BiTurbo. Vermogens zijn nog niet bekend, wel het verbruik – dat in het gunstigste geval op 6,0 l/100 km (1 op 16,6) uitkomt. Dat is 1,0 l/100 km minder dan de huidige Vivaro verbruikt.

De nieuwe Vivaro is aan de voorkant en zijkant helemaal nieuw vormgegeven. De bestelauto heeft een opvallende grille en is bovendien leverbaar met led-dagrijverlichting, voor nog meer uitstraling. Aan de achterkant bleef alles zo’n beetje bij het oude, al zijn de lichtunits wel iets kleiner geworden.

De nieuwe Vivaro staat – net als zijn broertje Renault Trafic - in de zomer bij de dealers, meer informatie volgt binnenkort.