Opel Meriva

De samenwerking tussen Opel en PSA Peugeot Citroën bestaat voorlopig uit drie projecten. Op de korte termijn hoeven we geen aankondiging van meer gezamenlijke projecten te verwachten.

Opel houdt het voorlopig bij drie projecten met PSA Peugeot Citroën. De CEO van het Duitse merk, Karl-Thomas Neumann, heeft tegen Autocar gezegd dat we voorlopig geen nieuwe aankondigingen hoeven te verwachten.

Die drie projecten leiden voor Opel tot de nieuwe Meriva, Zafira Tourer en Combo. In die volgorde zullen de auto’s op de markt komen, te beginnen in 2016. De Opels en de tegenhangers van Peugeot en Citroën komen op een platform van PSA Peugeot Citroën te staan en zullen zeer waarschijnlijk ook motoren van de Franse autobouwer gebuiken. Desondanks zullen de modellen ‘echte Opels’ worden, zo belooft de Opel-topman.

Neumann vertelt verder dat het terugtrekken van zustermerk Chevrolet uit Europa Opel meer ademruimte geeft, maar ook meer verantwoordelijkheid. Het succes van moederbedrijf General Motors in Europa leunt nu vooral op Opel. Opel en Chevrolet zaten teveel in elkaars vaarwater, daarom moest Chevrolet plaatsmaken.