Tesla Model S

Tesla gaat de accu's in de Model S beter tegen brand beschermen door drie extra beschermingslagen aan te brengen op de bodem.

Tesla gaat de bodem van de Model S beter beschermen. Dat heeft Tesla-CEO Elon Musk op het bedrijfsblog geschreven. De Amerikaanse autoriteiten waren een onderzoek gestart nadat de accu's - die in de bodem zijn aangebracht - van drie Tesla's in brand gevlogen waren nadat de auto over grote stukken puin op de weg gereden waren. De stalen-keramische beschermlaag die de Tesla S al had was overigens wel sterk genoeg om de inzittenden - die via het dashboard gewaarschuwd werden uit te stappen - eerst in veiligheid te brengen.

Nu voegt Tesla een drietrapsraket aan beveilingslagen toe. Een holle aluminium laag, een kunststof- en een titaniumlaag beschermen de gevoelige onderdelen nu extra. Ook treedt een onderdeel in werking dat de obstakels uit de weg schuift. Er is uitgebreid getest met stukken beton, staal en andere materialen onder de omstandigheden die de Model S op topsnelheid simuleren. In geen enkel geval werden de beschermingsplaten doorboord. Ook werden de rij-eigenschappen van de Model S niet aangetast.

Sinds deze maand worden de nieuw te leveren auto's al voorzien van de extra lagen. Op andere auto's worden deze aangebracht bij de volgende onderhoudsbeurt. Op verzoek kan dit eerder gebeuren. Het is ongeveer een uurtje werk en kost de klant niets.