EuroNCAP heeft twee nieuwe botsproeven uitgevoerd. De Mercedes-Benz C-Klasse krijgt vijf sterren en de Hyundai i10 vier.

De nieuwe crashtestresultaten van EuroNCAP zijn bekend. De organisatie heeft twee nieuwe modellen onderworpen aan een botsproef: de Mercedes-Benz C-Klasse en de Hyundai i10.

De Mercedes-Benz C-Klasse haalt de maximale score van 5 sterren. Op het onderdeel inzittendenbescherming scoort de C-Klasse 92 procent. Alleen de bescherming van het bovenlijf bij de paaltest is matig, voor de rest zijn de inzittenden goed beschermd. De bescherming voor kinderen is met een score van 84 procent eveneens goed en op het onderdeel voetgangersveiligheid haalt de C 77 procent. De C-Klasse is leverbaar met diverse, al eerder door EuroNCAP geprezen actieve veiligheidssystemen. De score op het onderdeel Safety Assist is 70 procent, omdat niet alle systemen standaard aanwezig zijn.

De Hyundai i10 mag vier sterren mee naar huis nemen. Op de onderdelen inzittenden-, kinder- en voetgangersbescherming scoort de i10 voldoende tot goed, met respectievelijk 79, 80 en 71 procent. De stadsauto heeft echter – zoals gebruikelijk in zijn segment – standaard weinig actieve veiligheidssystemen aan boord. Daarom krijgt de i10 daarvoor maar 56 procent van de punten.