De Volkswagen GTI Roadster uit het racespel GranTurismo 6 wordt werkelijkheid tijdens het GTI Treffen dat op dit moment plaatsvindt aan de Oostenrijke Wörthersee. Wie hoopt op meer - een productiemodel - moeten we teleurstellen.

De digitale supercar GTI Roadster schittert op dit moment op het evenement GTI Treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee. Volkswagen heeft de auto uit het racespel GranTurismo 6 omgebouwd tot tastbare concept car. Mét echte motor.

De GTI Roadster ziet er spectaculair uit en heeft ontwerptrekjes van de Design Vision GTI concept car die Volkswagen vorig jaar op het evenement in Oostenrijk toonde. De monocoque is zelfs geïnspireerd op die van Formule 1-auto’s.

Onder de koets van de tweezits roadster schuilt een 3,0 liter V6 TSI-motor. Mede dankzij twee turbo’s produceert het blok 503 pk vermogen en 560 Nm koppel. De GTI Roadster is voorzien van een zeventraps DSG-automaat en 4Motion vierwielaandrijving, om het vermogen op een gecontroleerde manier over te brengen op het asfalt. Accelereren van 0 naar 100 km/u duurt slechts 3,6 seconden. De 1.420 kilogram zware auto bereikt een topsnelheid van 309 km/u.

Het is al bijzonder dat Volkswagen de digitale GTI Roadster heeft vertaald naar een tastbare concept car, dus op meer - een productiemodel - hoeven de liefhebbers helaas niet te rekenen. Ongetwijfeld zullen er technische en ontwerpelementen van deze auto gebruikt gaan worden in toekomstige GTI-en R-modellen.