Subaru haalt de nieuwe Outback in het eerste kwartaal van 2015 naar Nederland. Het is de eerste Subaru in Europa met Eyesight. Aan dit systeem zit een heel leger van veiligheidssystemen gekoppeld.

Sinds de onthulling van de nieuwe Subaru Outback in april in New York bleef het stil rondom de auto, maar nu is er nieuws. Het merk presenteert de eerste foto’s van de Europese versie en maakt bekend dat de levering in het eerste kwartaal van 2015 start. Ook is nu duidelijk welke motoren er in Nederland geleverd gaan worden: een 2.5i-benzinemotor en een 2.0D-dieselmotor. Beiden zijn zuiniger en schoner geworden, met een CO2-uitstoot van 161 g/km (benzine) en 159 g/km (diesel).

Subaru levert op de nieuwe Outback voor het eerst Eyesight in Europa. De basis van dit systeem wordt gevormd door twee camera’s die achter de voorruit zijn geplaatst. Hieraan gekoppeld zijn diverse veiligheidssystemen, die gevaar detecteren en de bestuurder daarvoor waarschuwen. In het uiterste geval kan de Outback ook zelf een noodstop maken. Lijnoverschrijdingsdetectie en de adaptieve cruise control zijn eveneens mogelijk dankzij Eyesight. Het systeem is al sinds 2008 leverbaar in Japan, in Europa krijgen we nu de doorontwikkelde, derde generatie.

Subaru heeft bij de nieuwe Outback veel aandacht besteed aan de isolatie en afwerking van het interieur. Een nieuw infotainmentsysteem met twee beeldschermen zorgt ervoor dat de Outback op het gebied van multimedia weer helemaal bij is. De prijzen van de nieuwe Outback worden binnenkort bekendgemaakt.