Porsche voegt twee uitvoeringen toe aan het assortiment van de Cayenne: de langverwachte GTS en een nieuwe instapmodel.

Het assortiment van de Porsche Cayenne wordt uitgebreid met twee nieuwe uitvoeringen: de GTS en een nieuwe instapper. Beide worden vanaf februari leverbaar. De GTS vult het gat op tussen de Cayenne S en Turbo.

De Cayenne GTS heeft een 3.6 V6 biturbomotor die 440 pk vermogen en 600 Nm koppel voortbrengt. Hij heeft 20 procent meer vermogen dan de V8 die in de GTS van de vorige generatie Cayenne dienst deed. De nieuwe GTS accelereert in 5,2 seconden van 0 naar 100 km/u. Dat kan nog 0,1 seconde sneller als je kiest voor het optionele Sport Chono-pakket.

De GTS staat 24 millimeter dichter bij het asfalt dan de S en heeft een sportief afgestelde dempers. Actieve vering, PASM in Porsche-taal, is standaard en dat geldt ook voor de sportuitlaat. Het uiterlijk is verfraaid met de neus van de Cayenne Turbo, side skirts en RS Spyder Design-wielen.

Instapmodel

Naast het geweld van de GTS steekt het nieuwe instapmodel misschien een beetje schril af, maar met zijn 300 pk is het allesbehalve een stakker. De 3,6 liter V6-motor levert dus 100 pk minder dan de huidige benzine-instapper, de Cayenne S. De minst krachtige Cayanne blijft overigens de 245 pk sterke Cayenne Diesel. De nieuwe instapbenzinemotor laat de Cayenne in 7,7 seconden van 0 naar 100 km accelereren.

Zoals gezegd staan beide nieuwe versies eind februari in de showroom, de prijzen zijn nog niet bekend.