Spyker B6 Venator Concept

Het einde van Spyker lijkt dan toch nabij. Het merk moet zijn fabriek binnen een week verlaten vanwege een huurachterstand van ruim 150.000 euro.

Het Nederlandse automerk Spyker staat op het randje van faillissement. Het merk moet de fabriek in Zeewolde binnen een week ontruimen van de rechter. De eigenaar van het pand had een rechtszaak aangespannen over de huurachterstand van 152.000 euro. Een faillissement van Spyker lijkt onafwendbaar.

Auto’s worden er al een tijd niet meer geproduceerd in Zeewolde. Het merk was wel bezig met de ontwikkeling van een nieuw model, de B6 Venator. Die auto zou dit jaar op de markt komen, maar er is helemaal niets dat daarop wijst.

Het merk ging al een aantal keer eerder bijna failliet. Afgelopen zomer nog werd de hele inboedel van Spyker aangeboden bij een veilighuis. Ook toen was een betalingsachterstand de oorzaak. Op het laatste moment werd de veiling afgeblazen. Eind vorig jaar al verdween het merk van de beurs en begin dit jaar waren er geruchten over dat het personeel niet meer betaald zou krijgen. Elke keer leek Spyker er weer uit te komen, maar dit keer zijn er weinig opties. Het merk moet namelijk niet alleen het pand ontruimen maar ook geld zien te vinden om de achterstallige huur betalen.