Mercedes-Benz gaat meer logica aanbrengen in zijn modelnamen. Dit betekent dat de opvolgers van de GL, ML, GLK en SLK nieuwe namen krijgen.

In de naamgeving van de modellen van Mercedes-Benz zit weinig logica. Dat vinden ze bij Mercedes-Benz ook en daarom kondigt het merk nu officieel een nieuwe naamstrategie aan. Eerder al lekten er details uit maar nu komt Mercedes-Benz met alle ins en outs.

De basis blijft bestaan uit de A, B, C, E en S-Klassen. De SUV’s krijgen het voorvoegsel GL, de vierdeurs coupés CL en de roadsters SL. Uitzonderingen zijn de SL en G-Klasse, die vanwege hun naamsbekendheid hun huidige naam behouden. Concreet komt het erop neer dat de GLK bij de eerstvolgende modelwisseling GLC gaat heten, de M-Klasse GLE en de GL de naam GLS krijgt. De SLK gaat dan SLC heten.

De hoofdseries A, B, C, E en S krijgen de toevoegingen Saloon, Estate, Coupé, Cabriolet en Sports Tourer. Die laatste naam is nieuw bij Mercedes-Benz en het is nog niet helemaal duidelijk welke carrosserievorm daarbij hoort.

Een andere wijziging is dat de toevoegingen die Mercedes-Benz gebruikt voor diesel, hybride en elektrische uitvoeringen worden vereenvoudigd. Bij sommige Mercedes-modellen staat er een heel verhaal op de kofferklep, dat gaat dus veranderen. Achter de motoraanduiding, dus bijvoorbeeld C 200, komt een kleine letter die aangeeft welke aandrijflijn er in de auto zit. Benzine-uitvoeringen krijgen geen toevoeging, voor dieselmodellen is er een ‘d’. Dat betekent dat de toevoeging CDI verwijnt. Aardgasauto’s krijgen een ‘c’ (van compressed natural gas), elektrische modellen en plug-in hybrides de toevoeging ‘e’, hybrides zonder stekker dragen een ‘h’ en voor waterstofauto’s is er in de toekomst de letter ‘f’ gereserveerd. De toevoeging '4Matic' voor vierwielaangedreven versies blijft.

Mocht je het overzicht kwijt zijn, wellicht helpen dan de bijgevoegde schema’s.