Porsche Panamera Sport Turismo Concept

De Porsche Panamera krijgt een afslankkuur. De tweede generatie moet ondanks nieuwe veiligheidstechnieken en meer luxe minder kilo’s op de weegschaal brengen.

Porsche is druk bezig met de ontwikkeling van de tweede generatie Panamera. De eerste details druppelen naar buiten en daaruit blijkt dat het merk vooral inzet op gewichtsbesparing. Omdat de nieuwe weer veiliger en luxer moet worden, neemt het gewicht toe. En juist dat is iets dat niet bij Porsche past en daarom trekt het merk alle registers open om de Panamera lichter te maken.

Het merk gebruikt daarom de constructie en materialen van de 911 als voorbeeld. Het gebruik van lichte materialen, zoals aluminium en magnesium, moeten ervoor zorgen dat de nieuwe Panamera zo’n 50 kilogram lichter wordt dan de huidige.

De auto komt op een heel nieuw platform te staan, deze MSB-bodemplaat wordt later ook voor modellen van zustermerk Bentley gebruikt. De buitenmaten blijven ongeveer gelijk, maar de wielbasis wordt wel groter – wat er weer voor zorgt dat er meer ruimte is voor inzittenden.

Porsche wil de nieuwe Panamera aantrekkelijker maken om naar te kijken. De huidige heeft een nogal controversieel design maar verwacht niet dat Porsche ineens een heel andere auto gaat tekenen. De nieuwe Panamera moet als zodanig herkenbaar blijven.