Mini grijpt de Essen Motor Show 2014 aan om diverse accessoirepacks voor de nieuwe Mini drie- en vijfdeurs te presenteren. Het merk neemt als voorbeeld drie showcars mee.

De eerste nieuwe productlijn bestaat uit John Cooper Works Tuning-opties. De Mini Cooper S-showcar met tuningkit is door huistuner John Cooper Works opgevoerd, maar Mini vertelt er niet bij wat dan de nieuwe prestaties zijn. Wel dat de tuningkit ook voorziet in zwarte, 18 inch JCW lichtmetalen wielen met gekruiste spaken, sierstukken voor de luchtinlaten en uitlaatpijp, plus een klepje om desgewenst het geluid uit de pijp te dempen. 

Als tweede zal eenzelfde Mini op de Essense tuningshow de nieuwe designlijn John Cooper Works Pro demonstreren. Deze lijn met aftersales accessoires voor het in- en exterieur bevat uiterlijke aanpassingen zoals spiegelkappen, richtingaanwijzers, lichtunit omlijstingen, dakprints, instaplijsten met led-verlichting, vloermatten en zonneschermpjes. Ook wordt de aerodynamica verbeterd door een diffuser met splitters en vinnen.

Mini JCW Pro en Mini Vivid Green

Tenslotte introduceert Mini ook z'n eigen designlijnen, waarmee je de auto - ongeacht welke Mini je ook rijdt - van binnen en buiten kunt aankleden met losse accessoires die of elkaar afgestemd zijn. De lijn Vivid Green ('helder groen') dient als voorbeeld op de derde showcar. Behalve de gangbare in- en exterieur opties bieden de Mini-lijnen ook extra's zoals bijpassende sleutelringen, kinderstoeltjes en smartphone adaptors. De foto's op deze pagina tonen diverse voorbeelden.