De Shelby GT350 Mustang is terug. En hoe! Met een nieuwe 5,2 liter V8-motor brengt hij ruim 500 pk op het asfalt. Niks geen turbo’s, maar een hoogtoerige atmosferische achtcilinder.

Daar is ‘ie dan: de Shelby GT 350 Mustang. De liefhebbers zaten er al een tijdje met smart op te wachten. De auto debuteert op de autoshow van Los Angeles later deze week en heeft de krachtigste atmosferische motor die Ford ooit bouwde aan boord.

Het gaat om een (turboloze) 5,2 liter V8-motor. Deze motor heeft een vermogen van 506 pk en een koppel van 542 Nm. Prestatiecijfers zijn nog niet bekend, maar het merk suggereert in het persbericht dat met de Shelby de aanval wordt geopend op exotische sportauto's - dus dat belooft wat.

Ford noemt de nieuwe Shelby ‘de beste Mustang ooit’. De stijfheid van de voortrein is verder verbeterd, onder andere door de toepassing van koolstofvezel elementen. De auto is uiteraard verlaagd, de veren zijn stijver en de besturing directer. Dat samen met de sterk verbeterde (Brembo-)remmen moet de nieuwe GT 350 circuitwaardig maken.

Wanneer de nieuwe Shelby Mustang naar Europa komt is nog niet bekend, reken op ergens eind 2015.