De onthulling van de nieuwe Shelby GT350 Mustang was een bijzonder moment voor de liefhebbers. De liefhebbers in Europa moeten helaas wachten, want er zijn op dit moment geen plannen om de auto de oversteek naar ons continent te laten maken.

We moeten misschien niet teveel in een keer willen. Dat de nieuwe Ford Mustang voor het eerst in de geschiedenis van de Mustang naar Europa komt is al bijzonder genoeg. De gisteren gepresenteerde Shelby blijft voorlopig in de Verenigde Staten, zo leren we van de woordvoerder van Ford Nederland.

Daarmee is de deur niet helemaal dicht, maar de markt in Europa is klein voor dergelijke auto’s. Mocht de Mustang hier een groot succes worden, dan is het denkbaar dat het merk alsnog de Shelby GT 350 deze kant op haalt.

De atmosferische 5,2 liter V8 geeft al een beetje aan dat deze auto primair voor Amerika is ontworpen. De waarschijnlijk hoge CO2-uitstoot – officiële cijfers zijn er nog niet  - zorgt bovendien in Nederland voor een flink BPM-bedrag, waardoor de prijs hier behoorlijk hoog zal uitvallen.